Hjerte-ikon

Muskelsvakhet og pustevansker kan være symptomer på Pompe sykdom.

Familietre-ikon

Pompe er en arvelig sykdom. Få kunnskap om arvelighet og genetisk rådgivning.

Førstehjelpsutstyr-ikon

Symptomene på Pompe kan behandles og følges av ulike spesialister. Se hvordan.

Når Pompe sykdom flytter inn

Andrea var ett år da hun fikk konstatert Pompe sykdom. Det snudde opp ned på familielivet. Andrea og faren hennes forteller her om å finne fotfeste i en ny hverdag med en sjelden diagnose og hyppige sykehusinnleggelser. Møt de her.

Er det å reise seg fra sittende stilling vanskelig?

Voksne med Pompe sykdom opplever ofte muskelsvakhet i ben og hofter. Vansker med å reise seg fra sittende stilling kan være en av symptomene på den sjeldne muskelsykdommen Pompe. For noen vil det være nødvendig å bruke armene til hjelp for å dytte seg opp.

Mathilde lever med Pompe sykdom

Veien til diagnose

Det begynte på videregående. Hver gang Mathilde var i en presset situasjon, ble hun syk. Alle mente at det måtte være psykisk fordi hun presset seg selv med høye forventninger til egne evner. Men Mathilde fortsatte å oppleve problemer når hun ble presset. Så gikk Mathilde til legen...

Illustrasjon for sjelden quiz

Er du sjelden-ekspert?

Test din kunnskap om sjeldne diagnoser her i quizen og lær mer om sjeldenfeltet.

Muskel-ikon
Muskelsykdommer kan vise seg som nedsatt styrke i en eller flere muskler eller ved at en eller flere muskler ikke fungerer som de skal – det man kaller en funksjonsnedsettelse i musklene. Den sjeldne, arvelige sykdommen Pompe er en av mange muskelsykdommer.
Del eller skriv ut